Jak přilepit jedlý papír na dort?

NÁVOD NA PŘILEPENÍ JEDLÉHO PAPÍRU NA DORT

Jedlý papír lze stříhat, nebo ořezávat do potřebného tvaru.
 

Použití je velice jednoduché:

na dort se nanese vrstva krému, uhladí se a a poté se na povrch přiloží jedlá fotografie, kterou si prvně ze spodní strany potřeme vrstvou jedlého gelu. Lehce se přitiskne a to je téměř vše. Horní stranu jedlého obrázku opět lehce potřeme gelem na jedlý papír. Nalepení gelem na jedlý papír doporučujeme při lepení obrázku vždy.

Upozornění:
Jedlá fotografie se nesmí dostat do kontaktu s vodou, šťávou z ovoce a podobnu tekutinou, protože by se jedlý obrázek poškodil, nebo rozpustil. Ze stejného důvodu není možno jedlou fotografii zalévat želatinou.

Pro nejlepší výsledek doporučujeme použít na povrch fotografie Decorgel, velmi zvýrazní kontrast a barevnost fotografie.

Použití Decorgelu (gelu na jedlý papír): Decorgel používáme k nalepení jedlé fotografie na podklad a to i ve svislé poloze. Stačí velice tenká vrstva. Dále se používá na povrch fotografie pro zvýraznění kontrastu a barevnosti fotografie. Dekorgel rozetřeme plochým nožem - paletkou.

50g balení vystačí na dvě stránky velikosti A4. Decorgel nenanášejte štětcem, protože dojde k zanesení drobných bublinek vzduchu do Decorgelu a rozmazání barev. Vždy používejte paletku.

Jak položit fondánový decorlist? Video zde

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.